Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Power Monday Podcast

inspiració i ciència per viure millor

  • 1
    Mecenes
  • 2.0
    mensuals
  • 26.23
    total

PMP#45 - L'art de negociar i l'efecte d'enquadrament

  1. PMP45.mp3
    : :
Tot a la vida és negociable. Pot ser no tot el que et toca viure, però si la majoria. Saber negociar és una gran habilitat a polir. Vols aprendre'n?
"Persuasion is not about how bright or smooth or forceful you are. It’s about the other party convincing themselves that the solution you want is their own idea"  *Chris Voss*
Tot a la vida és negociable. Pot ser no tot el que et toca viure, però si la majoria. El que estar clar és que a la vida estem sotmesos a negociacions contínuament, però ningú ens ensenya a negociar.
En principi en aquest món pots aconseguir tot el que demanes, però ho has de demanar correctament. Un bon negociador aconsegueix allò que vol deixant als altres la sensació d'una bona relació, seguretat i control.
Un dels principis més important que he descobert recentment a l'hora de negociar alguna cosa (en qualsevol context) és que els éssers humans són criatures molt emocionals. Creiem que negociem a través de la nostra racionalitat, però en realitat quan parlem les nostres emocions modulen dràsticament com reaccionem i com ens comuniquem.
L'efecte de Framing, descrit en psicologia, és molt curiós. Demostra que la gent respon diferent de la mateixa elecció depenent de com està emmarcada, com està formulada. *Les persones tendeixen a evitar riscos quan es presenta un marc positiu, però busquen riscos quan es presenta un marc negatiu.*

El llibre de Chris Voss