Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Power Monday Podcast

inspiració i ciència per viure millor

  • 1
    Mecenas
  • 2.0
    mensuales
  • 26.23
    total

PMP #53 - Meditació: 5 Mites i molts beneficis

  1. PMP53.mp3
    : :
En aquest episodi aprendràs els beneficis que la història i ara la ciència han demostrat per la teva salut així com els mites.
"Learning to control the mind is letting go. Not  in overtaking, exploiting or controlling"  *Wim Hof*
Aprendre a controlar la nostra ment per viure en pau amb nosaltres mateixos i la nostra existència és probablement, l'èxit veritable. En aquest episodi aprendràs els 5 mites sobre la meditació que t'impedeixen treure el màxim benefici d'aquesta pràctica ancestral i els beneficis demostrats per la ciència. 
------------
Qui no voldria ser capaç de controlar les seves emocions i viure lliure d'ansietat i depressió innecessària? Al cap i a la fi quasi sinó tots els problemes s'originen realment a la ment.
Milers i milers d'anys de pràctiques de meditació en moltes i diferents religions demostren que la meditació és la millor pràctica per assolir aquesta pau. El gimnàs de la ment, entrenant la teva atenció i redirigint els teus pensaments.
Però aquest procés no és tan senzill com sembla, és a dir no es tracta de sotmetre la teva ment. És un procés curiós.
*L'objectiu de la meditació no és controlar els teus pensaments sinó parar de deixar que els teus pensaments et controlin*. El teu objectiu no és lluitar amb la ment, sinó ser testimoni de la ment.
Meditar té molts beneficis ben establerts. Un petit esforç diari pot canviar completament la teva vida.
Has entrenat mai la teva ment?
Hi ha molts Beneficis demostrats de la meditació: 
*Produeix canvis sistèmics d'una manera autoreguladora no farmacològica, completament gratuïta, segura i accessible en qualsevol lloc, moment i per tothom*. Coi sembla quasi massa bo per ser veritat.
- Ajuda a controlar el dolor: Permet disminuir la percepció de dolor agut i crònic.
  • *Estrès, ansietat i depressió*: Amb l'epidèmia de salut mental que estem vivint no podem ignorar aquest benefici. El suïcidi és la segona causa de mort en joves derivat de trastorns mentals. Hi ha estudis que demostren com tan sols 20 minuts de pràctica poden millorar l'ansietat, la depressió i humor general (en molts casos més efectivament que un ansiolític o antidepressiu). Imagina't una pràctica continuada.
  • *Millora el temps d'atenció*: En una vida d'hiperestimulació, on tenim menys temps d'atenció que mai, l'habilitat d'estar concentrat és molt valuosa.
  • *Millora retenció de memòria*: a través de millora en la salut cerebral.
  • *Efecte antienvelliment*: Diferents estudis observen una disminució del ritme d'envelliment cel·lular en aquells que mediten així com un allargament de la punta dels telòmers.
  • *Disminueix la pressió arterial* i més beneficis...
La quantitat d'estudis i anys d'història que avalen aquests beneficis és increïble. Ara bé està clar que no és la cura de tots els problemes, molts estudis no tenen un disseny adequat, i que existeixen diferents tipus de tècniques meditació i visualització que poden confondre els resultats. Però els beneficis són tan poderosos i és tan segur i accessible que ningú els hauria de passar per alt.
Et perdràs tots els beneficis de la meditació?
-------------------
LINKS A ESTUDIS I RECURSOS:
Meditació guiada: https://www.youtube.com/watch?v=XZPPJbTr-F4&t=25s  
Meditació i envelliment cerebral: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5447722