Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Power Monday Podcast

inspiració i ciència per viure millor

  • 1
    Mecenas
  • 2.0
    mensuales
  • 26.23
    total

PMP #55 - Respiració: La clau per controlar el teu estat físic i mental

  1. PMP56.mp3
    : :
La repsiració és la clau per controlar el teu estat físic i mental. Saps com utilitzar la teva respiració?
"Your life is lived between two breaths – your first inhalation and your last exhalation."  *Stig Severinsen*
Cada dia respires entre 20.000 i 30.000 vegades. Això suposa aproximadament 10 milions de respiracions cada any i mil milions de respiracions al llarg de la vida. 
Respirar és crucial per la teva salut, però i si no ho has estat fent bé fins ara? I si millorar la teva respiració pogués millorar la teva salut?
Recentment la ciència ha començat a validar objectivament diferents tècniques de respiració que porten anys d'història en tradicions que poden millorar la teva salut de manera increïble. 
En aquest episodi aprendràs la fisiologia bàsica sobre la respiració, perquè és la clau per controlar el nostre estat físic i mental i quines són les millors tècniques de respiració.
PROVA AQUESTA TÈCNICA DE RESPIRACIÓ DE 11 MINUTS: POTSER EN CANVIA LA VIDA!
Estudis sobre els beneficis de la respiració:
Com la respiració pot modificar la teva vida: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6137615/

Llibre Recomanat que és Gratuït de Stig Severinsen: Breathology: https://www.breatheology.com/
Tècniques de respiració
Diferents tècniques de respiració et poden ajudar a fer front a l'estrès, l'ansietat i la depressió, ajudar-te a dormir, a recuperar-te de malalties, fer front al dolor crònic, etc De manera completament segura i gratuïta. Tot i que no és una panacea sovint s'infravalora que al llarg de la història i ara la ciència han demostrat com les tècniques de respiració adequades et permeten viure millor augmentant la teva capacitat física i mental si les pràctiques constantment.
Aquí tens les tècniques més conegudes i estudiades (moltes descrites en Pranaiama):
Respiració diafragmàtica. Respirar profundament amb intenció utilitzant el diafragma completament. Respirar profund no és inflar la caixa toràcica sinó deixar que el diafragma es contragui al màxim notant com es mou la panxa.
*Respiració Wim Hof*: També conegut com Tummo o chandalini yoga, es basa en una hiperventilació, seguida d'una hipoventilació. (hipocàpnia seguit d'hipòxia) Respirar seguit unes 30-40 vegades i després aguantar la respiració una estona (1-3 min) fer mínim 3 rondes. Aquesta tècnica ha demostrat causar modificacions en el pH que es poden associar en una disminució del dolor per Nociceptors i producció endocannabinoides, ajudar al sistema immune i d'altres. .(El mètode Wim hof també inclou meditació i exposició al fred.)
Alè de foc (breath of fire): Exhalació i inspiració curtes i ràpides, L'exhalació requereix la contracció dels músculs abdominals i sòl cansar força els músculs. Ha demostrat diversos beneficis
Respiració en caixa (Box Breathing): Es tracta d'imaginar-te un quadrat i seguir la respiració amb aquesta forma. Per exemple 5x5: Inhales durant 5 segons, mantens l'aire durant 5 segons, exhales durant 5 segons i mantens durant 5 segons més. Així repetides vegades. Ha demostrat disminuir estrès i millorar claredat mental i ajudar-te a dormir. Molt utilitzat pels NAVY SEALS.