Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Power Monday Podcast

inspiració i ciència per viure millor

  • 1
    Mecenes
  • 2.0
    mensuals
  • 26.23
    total

PMP #54 - Consum d'informació: És més ràpid Millor?

  1. PMP54.mp3
    : :
Cada vegada ho posen a més dispositius i reproductors: L'opció accelerar el contingut d'àudio i vídeo Però és bo consumir tant contingut tan ràpid?
Cada vegada ho posen a més dispositius i reproductors: L'opció accelerar el contingut d'àudio i vídeo
Però és bo consumir tant contingut tan ràpid?
En aquest episodi parlarem dels beneficis i problemes del consum d'informació a alta velocitat, què diu la ciència al respecte i les millors apps per consumir contingut a més o menys velocitat.
Apps:
- Speechify: Extensió lector de text prèmium que pot augmentar la velocitat: https://speechify.com/
*Benefici #1: Pots consumir més informació en el mateix temps*: Vol dir que pots acabar les coses abans i tenir més temps per altres coses 
*Benefici #2: Disminueix el cost temporal per contingut*: Això vol dir que el pr   eu que pagues per consumir contingut que no t'interessa o    disminueix.
Possibles riscos:
*Risc #1: No gaudeixes tant del que consumeixes?*: Una mica controvèrsia, perquè seria com dir "no llegeixis tan de pressa, que així no es gaudeix, has de llegir més lent!"
*Risc #2: La vida no està feta per anar a x2*: Aquí potser podem tenir un problema, perquè ens aïllem d'una realitat que no és tan estimulant i pot ser que després tinguem problemes per tornar a la realitat. Potser el teu cervell anirà massa ràpid?
Com moltes coses, accelerar el contingut no és bo ni dolent. Depèn de com ho utilitzis. És una eina i la clau està a saber-la utilitzar i aprendre a treure'n profit. *Depèn del teu FOCUS i intenció que tens a l'hora de consumir contingut i el tipus de contingut*.
Estudis sobre augment de velocitat: