Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Power Monday Podcast

inspiració i ciència per viure millor

  • 1
    Mecenes
  • 2.0
    mensuals
  • 26.23
    total

PMP # 57 - Els beneficis de cantar per la teva salut

  1. PMP57.mp3
    : :
Diuen que qui canta els mals espanta, però és cert això? Quins beneficis pot tenir cantar per la teva salut? En aquest episodi aprendràs els beneficis
Diuen que qui canta els mals espanta, però és cert això? Quins beneficis pot tenir cantar per la teva salut?
En aquest episodi aprendràs els beneficis demostrats científicament i culturalment de cantar per la teva salut.
Vaig fer una recerca i em va sorprendre trobar que, a més de millorar el nostre estat d'ànim, cantar en realitat beneficia molt la nostra salut mental i física.
Així que aquí tens 4 dels beneficis que cantar ha demostrat per la salut:
  • *Millora funció respiratòria*: la respiració és la base del cant. El control de la respiració és la clau per controlar la teva fisiologia.
  • *Disminueix l'estrès*: Excepte si cantes en un escenari amb públic, cantar disminueix els nivells de cortisol.
  • *Beneficis Mentals*: Ajuda a consolidar i mantenir la memòria. Molt interessant per pacients amb alzheimer, que poden recordar coses que semblaven oblidades si canten.
  • *Augmenten la tolerància al dolor*: Cantar ha demostrat causar *l'alliberació d'endorfines* i modificar la teva percepció del dolor. Així que si, efectivament: Qui canta els mals espanta.
La quantitat de beneficis per una cosa que és completament gratuïta, accessible i a més pot ser una habilitat que t'ajudi en diferents camps és sorprenent. 
Quina cançó t'agrada cantar?
Estudis: 
Pacients i cuidadors de càncer i cors i resposta immune https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4854222/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15669447/ 
Episodis relacionats:
Respiració: La clau per controlar el teu estat físic i menta: https://open.spotify.com/episode/3pbKcpws4xMA78JjwtGN5P